| Muzeum Powstania Warszawskiego wydaje właśnie nową płytę (premiera 27.07) gdzie Karolina Cicha stworzyła nowe aranżacje do bardzo znanych piosenek o Warszawie:
"Album opowiada historię Warszawy od współczesności do przedwojnia. Poprzez nowe brzmieniowo i interpretacyjnie wykonania rozpoznawalnych i znanych piosenek o Warszawie ma sprowokować do refleksji na temat tożsamości miasta, jednocześnie ma pokazać zjawiska kształtujące jego odrębność i charakter również w szerszym, bo ponadlokalnym, wymiarze, na przestrzeni lat. To również próba zdefiniowania dynamicznego rozwoju miasta głównie poprzez jego nowych, twórczych mieszkańców (tych chwilowych i tych, którzy postanowili związać się z Warszawą na stałe) poszukujących dla siebie i swoich aktywności przestrzeni, które oswajają, wzbogacają i kształtują w powiązaniu z przeszłością, w tym artystyczną. Nieprzypadkowo do muzycznego opracowania projektu została zaproszona Karolina Cicha, od niedawna warszawianka, pochodząca z Białegostoku – piosenkarka, aktorka, kompozytorka. Na płycie towarzyszy jej zespół w składzie Paweł Pańta-kontrabas, bas, Paweł Stankiewicz-gitara elektryczna, gitara klasyczna oraz Witold Wilk-perkusja. Płyta jest zestawem duetów Karoliny Cichej i wokalistów reprezentujących różne pokolenia, stylistyki i wrażliwość. Do udziału w projekcie zostali także zaproszeni gościnnie instrumentaliści, wzbogacający brzmieniowo i koncepcyjnie nowe opracowania muzyczne Karoliny Cichej. Artyści współtworzący płytę pochodzą z różnych stron Polski i świata, w Warszawie mieszkają na stałe lub często tutaj bywają . Dla wszystkich jest ona jednak ważnym punktem odniesienia, niepozostawiającym nikogo obojętnym a każdy spośród twórców pojawiających się na płycie ma własny obraz stolicy." Pierwszy singiel pojawi się już w tym tygodniu, koncert promujący 30.07. A wrzucam to tu, bo jednym ze smaczków tej płyty jest nowa aranżacja dobrze znanej nam "Warszawy". Powiem tylko, że warto poczekać te kilka dni i kupić tę płytę choćby tylko dla tej piosenki... więcej na www.wawa2010.pl daj ogarnąć się temu co w powietrzu czujesz, coś niesamowitego! teraz to rozumiesz... |
| bardzo dobrze, że robią projekty tego typu, a nie tylko narzekają jaka ta Warszawa jest zła Ja beznamiętnie mówię PA! |
| już o tym gdzieś czytałem i jestem mega ciekaw jak to zabrzmi Ja do nieba nie chce wcale, ja niebo mam tu |
| trzmielu, jest kilka smaczków niesamowitych :D
warto poczekać. Ang a kto narzeka?? daj ogarnąć się temu co w powietrzu czujesz, coś niesamowitego! teraz to rozumiesz... |
| ogólnie ludzie narzekają na Warszawę, na to co tu się dzieje, na innych, często sami mieszkańcy narzekają, wyraźnie to widać..
Osobiście nie rozumiem takiego nastawienia.. --- Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 21 lip 2010 14:53 przez Ang. |
| kto będzie na tym koncercie w piątek ? bo zajebiście mnie to kusi Ja do nieba nie chce wcale, ja niebo mam tu |
trzmielu, gdyby nie ten termin to ja bym się z pewnością wybrała.
Cytat: zazwyczaj o przyjezdni narzekają, ale wtedy mi się nasuwa pytanie "to po ch** tu siedzisz jak Ci się nie podoba?!" daj ogarnąć się temu co w powietrzu czujesz, coś niesamowitego! teraz to rozumiesz... |
| Jezu, wszedzie narzekaja ;) '(...)Et quand je te dis au revoir mes lévres peintes n'ont pas été touchées et moi je garde quand meme mon batôn de rouge dans ma poche depuis que je sais que ta bouche est tres belle.' |
Cytat:Ty przecież narzekałaś na Augustów i tez mogłem zadać Ci to pytanie :P |
| Łukasz, nie jest to prawdą. Twierdziłam jedynie, że poza plażami i lasami nie ma za bardzo atrakcji, ale nie twierdziłam, że to źle, bo dokładnie w tym celu tam jeżdżę.
Ja szalenie lubię Augustów, ale dłużej niż 4-5 dni tam nie wysiedzę więc nie próbuję i nie narzekam:) daj ogarnąć się temu co w powietrzu czujesz, coś niesamowitego! teraz to rozumiesz... |
Cytat:Zabrzmiało inaczej, ale nie wnikam :P Piekne stronki i basta :P |
| widać słyszysz to co chcesz usłyszeć. daj ogarnąć się temu co w powietrzu czujesz, coś niesamowitego! teraz to rozumiesz... |
| [www.youtube.com]
teledysk promujący :) jak Wam się podoba? daj ogarnąć się temu co w powietrzu czujesz, coś niesamowitego! teraz to rozumiesz... |
| i piosenka i teledysk bez szalu. [www.siwymanagement.pl] - Agencja Koncertowa |
| słyszałem lepsze covery tej piosenki, w/g mnie trochę straciła klimat |