| Hmm... A może Sidney? Kompletnie nie wiem :)
Racja, to jest dodatkowa różnica pomiędzy nauką gry na klasyku/akustyku, a elektryku - nawet jeśli gra się akordami, to wyucza się inne bicie i w zasadzie inny styl gry. Po prostu granie ciągłym uderzaniem o struny na przesterowanej gitarze elektrycznej brzmi... kiepsko ;-) Tak samo jeśli zagrasz na pudlaku niczym na tym prądowym potworze - też nie będzie lepiej :) "Książka najlepszym przyjacielem na dni powszednie i na niedziele" :D |
| nawet nauka na klasyku i akustyku jest inna :p
na klasyku grasz wszystkimi palcami, na akustyki (i tu podobieństwo do elektryka) kostką. ja osobiście na klasyku uczyłem się grać tak jak na akustyku i na źle to mi nie wyszło :p co do przesterowania, to też jak się ma dobry przester to i uderzanie ciągle o struny w rytmie też fajnie brzmi ;) ale nie do każdej muzyki. co do utworów banalnych, można też polecić Stairway to Heaven. |
| [www.youtube.com]
fajnie gra , nie? ZYGMUNCIE S !!! JANKU P !!! nie idźcie [www.youtube.com] TĄ drogą !!! nie idźcie [www.youtube.com] TĄ drogą !!! |
| zawsze czuję żenadę jak widze kolesi co się nagrywają dla wrzuty na YT
a tak w temacie to wczoraj Les Paul dokonał żywota... Atención! Gran Putada! [www.myspace.com] Oh wait, you're serious. Let me laugh even harder. |
| Sprzedam gitarę! Cena do uzgodnienia, niżej linki do fot, zainteresowanym mogę wysłac inne;)
[up.programosy.pl] [up.programosy.pl] [up.programosy.pl] Sprzedaje bo nie używam, zamierzam zakupic perkusję i na niej spróbowac sił;) Więc gdyby ktoś miał takową na sprzedaż to proszę zgłosic się do mnie, wszelkie porady na temat perkusji też mile widziane:) Czy warto jesc? Czy warto pic? Czy w ogóle warto życ? Dla jakiego celu? Dla jakiej idei? Chyba tylko dlatego, żeby się z Ciebie śmieli... "cyt by Staszczyk";p |
| widze, ze posprzatales w zielonej melinie ;)
kup kup perke to bedziemy mucic :) [www.siwymanagement.pl] - Agencja Koncertowa |
| a ja kupię gitarę :)
jak ktoś (lub wie kto) ma na sprzedaż telecastera z lat 70-80 japońskiej produkcji, lub ciekawe tele Fendera (nie meksykańskiego), to chętnie kupię :) |
| Ty, ja mam garki na sprzedaż :D
zestaw basix, prawie nowy, bardzo fajny, mały zgrabny zestaw. Fajne brzmienie jak na tę półkę cenową. Cetrala 18" albo 16" , tomy 8,10,12, werbel drewniany 14 basix + porządny statyw, stopa basix, hi-hat basix, talerze hi-hat paiste 101, statyw pod talerz basixa, na nim sie wiesza największy tom. Moge dorzucić ride polmuza albo jakiś crash gratisowo. Mały zestaw, taki bardziej jazzowy, nie mylić z żadnym dziecięcym ;p [img684.imageshack.us] [img684.imageshack.us] Ja do nieba nie chce wcale, ja niebo mam tu |
| lazur: myslę, że jak byś pogadał z Hihaczem, to byś dostał perkusję za 300zł + byś musiał włożyć w nią jeszcze 200zł i sprzęt "grający" miałbyś ;)
bo chyba jeszcze jej nie sprzedał. |
| Fibi nie zabieraj mi klienta hehe ;p
a tak serio to u mnie też tanio, może ktoś by był chętny.. Ja do nieba nie chce wcale, ja niebo mam tu |
| skoro się już allegro zrobiło...
trzemielu, nie masz może pada na sprzedaż? :P |
| pada nie mam ale mam fajny werbelek z fajnym brzmieniem :P Ja do nieba nie chce wcale, ja niebo mam tu |
| Czy znacie jakąś dobrą książkę/film która pozwoli mi pojąć początki gry na gitarze? |
| Wszystko można znaleźć na necie :)
[www.chords.pl] jeżeli znasz nieźle angielski, to w cholerę i więcej filmów jest na youtube :) W linku, który Ci podałem masz opis początków gry na gitarze, trochę dalej są też np. podstawowe chwyty. Drogi rozwoju gitarowych umiejętności są różne, ja właśnie zacząłem w taki sposób: poznałem 4 chwyty (e-moll, C-dur, a-moll, D-dur, w takiej kolejności), następnie próbowałem je połączyć. I tak nauczyłem się grać bazę utworu "Jest super" :P "Książka najlepszym przyjacielem na dni powszednie i na niedziele" :D |
| www.chords.pl jest bardzo spoko, często korzystałam jak poszukiwałam akordów do najróżniejszych utworów ;) '(...)Et quand je te dis au revoir mes lévres peintes n'ont pas été touchées et moi je garde quand meme mon batôn de rouge dans ma poche depuis que je sais que ta bouche est tres belle.' |